Chris ADAM


Afkomstig van een opleiding in Applied Arts - Textile Design en docent beeldende kunst, ontdekte ik de praktijk van aquarel in 2017 als autodidact.
Om mijn techniek te verbreden en te perfectioneren, volgde ik de workshoplessen van Dominique Darras. Een waardevolle hulp die me in staat stelde om me in 2020 aan te sluiten bij de groep aquarellisten in het Noorden.
De hyperrealistische stijl heeft me altijd vergezeld. De observatie, de precisie van de tekening, de kleuren en de waarden zijn een uitdaging die ik elke keer graag aanga om de kijker te misleiden, om hem zo dicht mogelijk bij het materiaal te trekken.
Ik hou van alle onderwerpen, maar stillevens met texturen, reflecties en transparantie van de afgebeelde objecten zijn mijn favoriet. Dierenschilderijen worden niet weggelaten.
Qua techniek worden aquarellen uitgewerkt uit vele opeenvolgende wasbeurten die de diepte, de gewenste contrasten geven terwijl ze transparantie laten.
Een lang maar spannend werk vol voldoening beloond met een publieksprijs in het tijdschrift L'Art de l'Aquarelle in de lezerscompetitie. : Reflectie op de toonbank