Les Aquarellistes en Nord

Het verhaal...

In een aantal regio's van Frankrijk zijn er verenigingen en groepen aquarellisten. In wat soms "Groot-Lille" wordt genoemd, dat wil zeggen Lille-Métropole maar ook het grensoverschrijdende gebied, was niets. Een kleine groep gepassioneerde aquarellisten, een tiental vrouwen en mannen die uitsluitend deze zogenaamd moeilijke schildertechniek beoefenen, verzamelden zich. Hun benadering is divers, hun relatie met water is meervoudig, hun werken zijn verschillend. Een grote passie drijft hen: aquarel
Beiden kwamen met hun enthousiasme, hun talent, hun ervaring. Ze hebben een min of meer oude praktijk, maar ze schilderen allemaal al minstens vier of vijf jaar.
Ze hebben projecten:
Ontmoet, discussieer, publiceer de artistieke evenementen waaraan ze deelnemen, exposeer samen, organiseer een jaarlijkse workshop onder leiding van een erkend aquarellist, enz.
Het was in 2010.

Nu zijn de aquarellisten in het noorden rond de veertig, allemaal uit een uitgestrekt gebied Van Saint Quentin tot de baai van de Somme, van de kanalen van Brugge tot de Europese hoofdstad, van de stranden van het noorden tot het land van Bergen.

De Hauts de France en België samen...


De statussen

Interne regelingen

Hoe word je lid?

Om lid te worden van de Vereniging "Aquarellistes en Nord", zoals bij elke vereniging, moet u zich aanmelden "door het downloadbare lidmaatschapsformulier in te vullen.

Voir...

Juridische kennisgeving

het hoofdkantoor :
Aquarellistes en Nord
Maison des associations
100 rue de Lille
59200 TOURCOING


Administratief adres: (verstuur mail) :
Le domaine de Saint-Maur – 21, rue Christophe Colomb
59700 Marcq-en-Baroeul
Téléphone : 06 07 54 95 99


Publicatie in het Staatsblad van verenigingen op 20 november 2010 onder nummer 20100047 Beheerders:

Pierre Debroucker - Président
Jacques Lefèvre -  Secrétaire
Nicole Louchaert – Trésorière
Pascale Delhaye
José Beghein